Kunstwissel bij Diapriva Bij Diapriva – Werk van Wim Tromp

Bij Diapriva, het Dialyse Centrum Amsterdam, is optimale kwaliteit het uitgangspunt. De patiënten worden gezien als belangrijke en meest welkome gasten. Keuzes, gemaakt in de uitvoering van de dialysebehandeling, zijn gericht op kwaliteit van leven en op een zo groot mogelijke zelfstandigheid van de patiënt. Een comfortabele en patiëntgerichte omgeving is daarom van groot belang. Diapriva laat de kunst van Business Art Service hier een rol in spelen en kiest dit jaar opnieuw een selectie werken uit.

Het behandelcentrum is in juni 2020 overgenomen. ‘‘De keuze om de samenwerking met Business Art Service voort te zetten was al snel gemaakt’’, licht Jaap Suyk, directeur van Diapriva Buitenveldert toe in een gesprek over de keuze voor specifieke kunstwerken én het effect van kunst in het behandelcentrum. ‘‘Het is juist een mooie uitstraling. Mensen kunnen het heel erg waarderen’’.

De favoriet van Jaap Suyk? Het werk van Wim Tromp. Diapriva heeft een exclusieve samenwerking met het VU medisch centrum (VUmc), waar Wim Tromp heeft geëxposeerd. Tevens hing Wim Tromp in Museum Haarlem: ‘‘Wim is een bekende schilder in de regio Haarlem en Amsterdam. Het is vrij kleurrijk werk, met toch een rustige uitstraling. De connectie met de stad en natuur vinden wij mooi.’’ Het werk van Wim Tromp past goed in het Dialyse Centrum Amsterdam, waar kunst onmisbaar is voor de kwaliteit van de patiëntgerichte omgeving.

Klik hier voor meer informatie.